2013. január 30., szerda

Ragyogó bőr télen is!

Amikor hidegre fordul az idő, szinte minden testrészedet igyekszel elrejteni - az arcod kivételével. Természetesen nemcsak az arcbőr ápolására és védelmére kell ilyenkor az átlagosnál nagyobb figyelmet fordítani, hanem a tested többi részére is. Most meg tudod, hogyan óvd a bőrödet télen!





Probléma: Kipirosodott arc

Megoldás: A hűvös téli széltől  olyan vörös az arcod, mintha órákig futottál volna? Ha igennel feleltél, válassz olyan hidratáló krémet, amely halványzöld színével optikailag semlegesíti a bőrpírt, továbbá fényvédőt tartalmaz, és megóvja az arcbőrödet az Uv- sugarak káros hatásaitól.






Probléma: Fakó és fénytelen bőr

Megoldás: Újra ragyogó bőrt szeretnél? Mindössze annyit kell tenned, hogy rendszeresen kényezteted az arcodat! Iktass be minden héten legalább egy mini - wellness napot, amikor csak magaddal és az arcbőröddel foglalkozol. Tegyél fel egy nyugtató arcmaszkot, majd egy teljesen lágy, krémes állagú hidratálót.
Tipp: A maszkot mindig zuhanyozás után vidd fel az arcodra!






Probléma: Száraz, hámló arcbőr

Megoldás: ha annyira száraz a bőröd, hogy szinte húzódik, és még a mosolygás is fáj, itt az ideje a hidratálásnak! A bőrradírt felejtsd el: csak jobban kiszárítja a bőrödet! Cseréld le az arclemosódat és hidratálókrémedet könnyedebb, krémesebb állagúra, illetve a napi rutinjaid közé iktasd be a hidratáló arcpakolást is!





Probléma: Karikás, táskás szem

Megoldás: ha reggelente, amikor tükörbe nézel, fáradt és karikás szemeket látsz, itt az idő, hogy tegyél ellenük! Első lépésként alkalmazhatsz kamillás szempakolást, vagy tehetsz a szemeidre egy-egy szelet kígyóuborkát. Ha tartósan fennáll az említett probléma, vagy súlyosabb a helyzet, használj szemkörnyékápolót minden reggel és este!





Probléma: Száraz kézfej és körömágy

Megoldás: Télen könnyedén elrejtheted a kezeidet a külvilág, elöl egy divatos kesztyűvel - de mi van akkor, ha le kell venni őket?! Nem fogsz zavarba jönni, ha mindennap megfelelően ápolod a kézfejed száraz bőrét, és lehetőség szerint minden kézmosás után bekrémezed! Szerencsére már kaphatóak vízálló termékek is. Minél előbb szerezz be egyet





Probléma: Száraz, pikkelyes bőr

Megoldás: Olyan a bőröd, akár egy kiszáradt sivatag? Normál tusolózselé helyett használj hidratáló krémtusfürdőt, és naponta egyszer finoman radírozd le az egész testedet. Soha ne felejtsd el fürdés után alaposan bekrémezni magad!




Probléma: Érzékeny szem

Megoldás: Minden alkalommal percekig küszködsz, mire eltávolítod a szemfestékedet, és mire végzel a művelettel, úgy nézel ki, mintha napokig sírtál volna? Használj olyan szemfesték eltávolító vattakorongot  amelyet direkt érzékeny szemre fejlesztettek ki, és egyetlen törléssel eltünteti a sminkedet.



Probléma: Eltömődött pórusok

Megoldás: A mitesszerek egész évben megkeseríthetik az életedet - ezalól sajnos a tél sem kivétel. Válassz kifejezetten pattanásos bőrre való arctisztító tonikot, melynek segítségével eltávolíthatod az esetleges szennyeződéseket, a pattanásleszárító tapasz, pedig segít a kinyomott pattanások gyorsabb gyógyulásában.



Téli tanácsok:

Tedd: vastagon kend be a kezeidet és a lábaidat hidratáló krémmel, és éjszakára húzz rájuk kesztyűt, illetve zoknit - ez a tökéletes téli bőrápolás titka!
Ne tedd:  Kerüld a hosszú, forró fürdőket! Szárítja a bőrödet, és elvonja a nedvesség tartalmát!

Tedd: Gyakran menj ki a szabadba, és élvezd a friss levegőt! A fűtés, illetve a légkondi erősen szárítja a bőrödet.
Ne tedd:  ne felejts el fényvédő krémeket használni! Télen is védeni kell a bőrödet a nap káros sugarai ellen.

Tedd:  Használj puha és selymes papírzsebkendőt, amikor náthás vagy, és minden használatnál újat vegyél elő! Így könnyebben elkerülheted az orrod kipirosodását.
Ne tedd: Ne felejts el rengeteg folyadékot inni! Ez a legegyszerűbb módja a szervezeted nedvességpótlásának.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése