2012. augusztus 23., csütörtök

Gyönyörű haj - Nem csak a sztároknak!

Minden hajproblémára van megoldás, hisz gondos ápolással olyan gyönyörű hajkoronád lehet, mint a sztároknak. Íme néhány titok, amellyel te is úgy ragyoghatsz, mint egy filmcsillag.


Korpa? Ciki..


Nyáron nem csak a testeden szárad ki jobban a bőröd, hanem a fejbúbodon is . Ezért előfordulhat, hogy ilyenkor jellemzőbb a száraz bőrdarabkák megjelenése, mint tavasszal vagy ősszel. Sajnos a korpát legtöbbször gombásodás okozza, ami ellen drasztikusan kell fellépni. Használj korpa elleni sampont, és kerüld a fehér lisztes, fehér cukros, alkoholos ételeket - ezek erjesztik a gombát, és nehezebben szabadulsz meg a korpától.


Sem egyenes, sem göndör: hullámos!




Sokak problémája, hogy a hajuk se nem göndör, se nem egyenes, csak hullámos, ami inkább kócos hatású. A könnyebbik megoldás, amit tehetsz, ha hajgöndörítő habot teszel mosás után a vizes hajadra. Aztán pedig úgy szárítsd meg a hajad, hogy alulról fújod a tincseket, esetleg tölcséres hajszárítót használj. Így a tincsek helyes fürtökké kunkorodnak.





Gyors zsírosodás? Felejtsd el!

Sosem lehet tudni, hogy mikor futsz össze álmaid fiújával, ezért sose indulj el otthonról rendezetlen hajjal! ha nincs kedved vagy időd végigcsinálni egy macerás hajmosást, akkor készíts lófarkat, majd fújj rá egy kis lakkot - ettől kevésbé hat zsírosnak, és az illata is jobb lesz.

Töredezett hajvégek? Soha többé!




A hajvégek akkor kezdenek töredezni, amikor kiszáradnak és túl nagy igénybevételnek tesszük ki őket. Nem túl szerencsés a sok hajgumizás, a sűrű fésülködés, főleg, ha lakkozás után szeretnéd kifésülni az összetapadt tincseket. Használj hajvégápolót vagy hajolajat, amellyel megelőzheted a töredezést. Ehhez persze az is kell, hogy legalább kéthavonta vágasd vissza a hajad végét.






Vékony szálú, tartás nélküli frizura? Nincs többé!


Hajmosás után használj hajdúsító vagy ún. volumen növelő hajhabot. Ettől sokkal dúsabbnak tűnik majd a frizurád, ráadásul könnyebben formázhatóvá is válik. Hogy a frizurád egész nap rugalmas maradjon, fújj kevés hajlakkot a hajtövedre. Vigyázz - a hajlakkot mindig csak 10-15 centis távolságból permetezd!


Száraz és fénytelen haj? Ugyan!

Havonta egyszer érdemes pakolást használnod, hogy feltöltsd a hajszálakat vitalitással. Száraz hajra szuper megoldás a hajolaj, amit vizes és száraz állapotában is használhatsz. Csöpögtess pár cseppet a tenyeredbe, majd a kezeddel simítsd át a hajadon ott, ahol száraznak érzed. Kipróbálhatod a hajfénykrémet is, amelytől a frizurád nem csak egészségesebbnek tűnik majd, hanem csillogóbbnak is.





Hosszú, egyenes hajat szeretnél?

Miért ne? Nem kell más hozzá, csak egy hajkiegyenesítő szérum, amelyet mosás után kell eloszlatnod vizes tincseiden. Ezután kefével szárítsd simára, esetleg növeld a hatást hajvasalóval. Sajnos a természetesen göndör hajú lányok maguknak nem tudják majd kiegyenesíteni a hajukat, de egy barátnő biztosan segít a simításkor.


Nektek milyen típusú a hajatok? Mivel ápoljátok?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése